At græs er en protein- og strukturkilde, har vi vidst længe. At græs også skal indeholde tilstrækkeligt med energi til at forbedre proteinudnyttelsen, er imidlertid en viden, der først i de senere år har fået en stigende betydning. Barenbrug har iværksat forskellige forskningsprojekter til udvikling af et afbalanceret grovfoder til malkekvæg, der får dyrene til at yde optimalt og forblive sunde, og som har en minimal indvirkning på miljøet. Og det er ikke kun Barenbrugs forskningsprogram, der retter sig mod mælkeproducenternes stigende behov for græs.
Det fremgår også af samtaler med mælkeproducen- terne, at efterspørgslen efter afbalanceret grovfoder er stigende. Vi vil i de kommende år komme til at opleve en massiv vækst i dette markedssegment. Sammen med vores mælkeproducenter vil vi optimere græsblandingerne og dyrkningsbetingelserne yderli- gere, så vi opnår det maksimale udbytte – både med frisk græs (ved græsning eller sommerstaldfodring) og med græs som ensileret produkt.