Kan din græsmark ikke længere reddes, er retablering den eneste mulighed. For at sikre det bedste resultat er det vigtigt først at fjerne kvikgræs og ukrudt omhyggeligt fra græsmarken. Efter 10 dage kan du fræse og tilså græsmarken på ny.
Tørkeresistens
I perioder med tørke er der fysiske forskelle på de forskellige græsarter. Uønskede græsarter som alm. rapgræs er de første, der bukker under. Alm. rajgræs har længere rødder, men mange steder oplever vi, at den også har det svært. Blødbladet strandsvingel er den græsart, der er mest tørkeresistent. Den har rødder helt ned i 1 meters dybde og giver et grovfoder i høj kvalitet, tørken til trods.
Pas på nitratforgiftning
Som følge af mineraliseringen og uudnyttede gødningsstoffer har jorden et højt indhold af kvælstof i sommermånederne. Det kan resultere i græs med et (for) højt proteinindhold eller for meget nitrat. Giv ikke dine køer for meget af dette græs som foder. Den bedste løsning er at supplere med fodermajs eller andet foder. I den tørre sommer i 1976 døde mange køer af nitratforgiftning. Det kan ses på, at koens vulva bliver brun (lige under halen).